30 de zile pentru retur gratuit
vezi detaliile
Livrare de la 0 lei
vezi detaliile

Încălțăminte trekking pentru femei – siguranță pe traseul montan.

Încălțămintea trekking solidă este baza pentru drumeții sigure pe munte. Este confortabilă, așadar te va feri de formarea bătături și abraziunilor. Mai presus de toate, însă, asigură stabilitatea picioarelor și îi protejează împotriva schimbărilor condițiilor meteorologice. Pantofii de trekking sunt confecționați din materiale ușoare, dar rezistente -poți opta, printre altele pentru pantofi trekking din piele sau un model confecționat din materiale sintetice de înaltă calitate. Deoarece sunt încălțări pentru mersul pe munte, folosesc tehnologii care cresc confortul și siguranța în utilizare. Pantofii outdoor cu talpă din spumă EVA sunt foarte populari - avantajele lor includ greutate mică, flexibilitate și proprietăți excelente de amortizare. La munte, sunt excelelenți și cei cu membrană care îți protejează picioarele de umiditate și, în același timp, elimină căldura în exces. Atunci când alegi pantofi, fii atent la lungimea carâmbului – pantofii de trekking joși sunt perfecți pentru plimbări de vară, pe când toamna sau iarna modelul înalt va fi soluția mai bună.

Trappers de damă – de neînlocuit în zilele reci de iarnă

La prima vedere, modelele de trappers sunt similare cu cele pentru trekking. Cu toate acestea, acestea diferă prin design și, prin urmare, și prin utilizarea lor. Încălțămintea trappers de damă are un caracter clar, urban, ceea ce o face perfectă pentru uzul zilnic în timpul iernii. Aceste modele sunt călduroase, stabile și, în același timp, foarte confortabile. Așadar, vor fi de neînlocuit pe drumul spre serviciu într-o dimineață friguroasă, în timpul unei plimbări sau în vacanță într-o stațiune de schi. Asigură, de asemenea, aderență chiar și pe suprafețele înghețate- datorită unei tălpi groase din plastic rezistent, de înaltă calitate. Dacă ești fan al soluțiilor atemporale, optează pentru trappers de culoarea galbenă, care sunt la modă de mai multe sezoane. Arată fantastic în combinație cu diverse articole vestimentare. Îi poți purta cu blugi, precum și cu rochii, pulovere din lână sau pulovere sport, un palton casual sau o jachetă cu puf – alegerea îți aparține!

Întrebări frecvente

Pantofi de trekking pentru femei - la ce servesc?

Pantofii de trekking sunt o încălţăminte destinată în primul rând drumeţiilor pe munte, dar aceasta nu este singura lor utilizare. Trekking-ul este, în general, înfruntarea unor terenuri dificile, adesea în condiţii meteorologice nefavorabile. Modelele de pantofi de munte de damă pot fi împărţite în trei categorii de bază: all terrain - destinate traseelor uşoare şi relativ plane, bune pentru nordic walking şi excursii recreative; hiking - pentru drumeții mai solicitante, modele uşoare şi care stabilizează glezna; trekking - încălţăminte pentru zonele înalte de munte, cel mai adesea cu o membrană groasă (de exemplu, gore-tex) şi carâmb înalt. Un element important al pantofilor de trekking de damă este talpa acestora, care răspunde de absorbţia şocurilor. La încălţămintea destinată zonelor mai dificile şi înalte, ea ar trebui să fie groasă pentru a creşte aderenţa şi a minimiza disconfortul cauzat de denivelările terenului. Pe de altă parte, dacă plănuieşti o excursie în zone mai joase, mai puţin diverse, alege pantofi de trekking de damă, cu talpă mai subţire.

Pantofi de munte pentru femei - cum alegem mărimea?

Chiar dacă îţi cunoşti mărimea ta de pantofi, nu ar trebui să te ghidezi după ea atunci când alegi pantofi de munte. Pentru drumeții reuşite, perechea de trekking ar trebui să fie puţin mai largă, astfel încât picioarele să aibă deplină libertate de mişcare - mai ales că se pot umfla după o călătorie lungă. Deci, cel mai bine este dacă pantofii de trekking de damă sunt cu 1 cm mai lungi decât piciorul tău. Este important să măsurăm pantofii de munte în şosetele în care vom parcurge traseele - modelele concepute pentru aceasta sunt mai groase decât cele purtate în fiecare zi - şi să o facem seara, când tălpile sunt puţin mai umflate. De asemenea, nu uita să strângi şireturile pantofilor de trekking cât mai mult posibil pentru o potrivire cât mai bună.

La munte, încălţăminte de damă joasă sau înaltă?

Există pantofi de trekking de damă pe gleznă şi alţii, care dezvăluie această parte al piciorului. Pe care le alegem? Unul dintre criterii este anotimpul. Pentru a asigura o ventilaţie mai bună, alege pantofi joşi de damă pentru munte. La rândul lor, cei înalţi asigură mai multă căldură şi protejează mai bine împotriva noroiului sau zăpezii. Cu toate acestea, începătorii ar trebui să aleagă pantofi de trekking peste gleznă. Acest tip de încălţăminte stabilizează bine această parte a corpului, o protejează împotriva rănilor şi contuziilor şi te învaţă să efectuezi mişcări adecvate pe traseu. De asemenea, va reprezenta o necesitate pentru trasee mai exigente, în timp ce pantofii de trekking de damă joşi vor fi mai bine adaptaţi zonelor de câmpie. Totuşi, ţine minte că un carâmb înalt înseamnă o mai mare greutate a pantofilor. Pantofii pentru munte, de damă, joşi îţi permit să te mişti mai repede şi împiedică obosirea prea rapidă a tălpilor.