100 de zile pentru retur gratuit
vezi detaliile
Livrare de la 0 lei
vezi detaliile

Pantofi de cățărat – ce merită să știi despre acest tip de încălțăminte?

Dacă alpinismul este pasiunea ta sau dacă dorești să practici această activitate sportivă, atunci știi deja, probabil, cât este de important echipamentul pe care îl vei avea, respectiv ce pantofi de cățărat este nevoie să porți. Mai mult decât oricând, este recomandat să alegi bine, respectiv să te asiguri că pantofii aleși întrunesc condițiile necesare cățărării în siguranță. Cum arată acești pantofi și cu ce sunt deosebiți față de alte modele de pantofi? Este vorba, înainte de toate, de designul pe care îl are talpa pantofilor, design curbat în trei variante diferite, în funcție de nevoile purtătorului.

Tipuri de încălțăminte de alpinism

Pantofii de alpinism sunt special concepuți pentru a-ți proteja picioarele, dar oferă în același timp aderența adecvată la suprafața pe care se face cățărarea. Există diferite tipuri de pantofi de alpinism şi fiecare model vine cu anumite caracteristici care vor spori confortul în timpul utilizării. Dacă vorbim de talpă iată ce ar trebuie să ştii că poţi alege modelul perfect:

  • pantofi de cățărat cu talpa curbată neutru;
  • încălțăminte de cățărat cu talpa curbată moderat;
  • ghete de cățărat cu talpa curbată agresiv.

Cățărat - pantofii care se potrivesc cel mai bine

Pantofii care se potrivesc cel mai bine pentru o sesiune de alpinism sunt aceia concepuți special în acest sens. Este important să alegi o pereche de pantofi pentru cățărat care să îndeplinească cerințele de confort, dar mai ales de siguranță. Astfel, asigură-te că designul tălpii acestor pantofi este unul potrivit activității de cățărare pe care dorești să o pui în practică, dar și că interiorul este unul suficient de confortabil pentru a putea purta pantofii într-un mod plăcut.

Pantofi de cățărat - alege marca potrivită pentru tine

Mărcile de renume care realizează articole sportive s-au întrecut în a realiza modele de pantofi de alpinism care să le ofere utilizatorilor cel mai înalt grad de siguranță sau de confort. Două dintre aceste branduri sunt Evolv și Scarpa – branduri de top care folosesc cele mai inovative tehnologii pentru a realiza modele de pantofi de cățărat corespunzătoare din toate punctele de vedere.

Pantofi de cățărat - cunoaște oferta de la specialiștii Epantofi

În funcție de preferințele pe care le ai sau de caracteristicile pe care dorești să le întrunească, poți alege unul dintre modelele de pantofi de cățărat din magazinul Epantofi. Este locul în care vei găsi pantofii de cățărat de calitate de care ai nevoie pentru o experiență sportivă extrem de plăcută. Într-o gamă variată de mărimi – de la 36 la 42, de culoare albastră sau neagră, cu partea superioară realizată din materiale textile de calitate și partea inferioară, cea a tălpii, realizată într-un mod atent din cele mai calitative materiale, cu vârful rotund pentru o mișcare potrivită, acești pantofi reprezintă una dintre cele mai sigure și plăcute variante de pantofi de cățărat montan pe care îi poți achiziționa.

Pantofi de cățărat - întrebări frecvente

Care este dimensiunea potrivită a pantofilor de cățărat?

Pentru ca mișcările pe care le faci în timp ce desfășori activitățile specifice alpinismului să nu provoace disconfort la nivelul picioarelor, este important ca dimensiunea pantofilor de cățărat să fie una potrivită. Astfel, este indicat să ai în vedere alegerea unor pantofi de cățărat cu un număr mai mare decât porți de obicei – vârful picioarelor are nevoie de libertate de mișcare, dar în același timp restul tălpii are nevoie de susținerea și siguranța necesară, fără a exista riscul ca piciorul să iasă din pantof.

Ce ar trebui să fie incluse pe lângă pantofii de cățărare în garderoba ta?

Pentru ca echipamentul de cățărare să fie complet, este de preferat ca pe lângă modelul de pantofi de drumeții potrivit, ales în funcție de criteriile bine stabilite, să alegi și pantalonii și bluza potrivite, dar și accesoriile necesare. Astfel, nu uita de întregirea echipamentului cu o pereche de mănuși adecvate pentru protecția mâinilor, respectiv cu creta care ar putea ajuta la îmbunătățirea aderenței, cu un ham de alpinism, respectiv cu o cască de alpinism potrivită pentru protecția capului în caz de accidente neprevăzute.