30 de zile pentru retur gratuit
vezi detaliile
Livrare de la 0 lei
vezi detaliile

Pantofi de cățărat pentru bărbați - ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi perechea perfectă?

Alpinismul este un sport din ce în ce mai popular, provocator și, prin urmare, foarte plin de satisfacții. Cu toate acestea, pentru ca acesta să fie în siguranță și să îți permită să faci față confortabil terenului abrupt și dificil, este necesar să achiziționezi echipamentul corespunzător. Pantofii de cățărat pentru bărbați sunt diferiți de alți pantofi concepuți pentru a traversa suprafețe plate sau chiar muntoase. Forma specifică, tipul de materiale folosite, nivelul de ajustare la picior, grosimea tălpii - datorită acestor caracteristici, pantofii de cățărat pentru bărbați selectați corespunzător pentru peretele de alpinism îți vor permite să te bucuri de un antrenament eficient și să te pregătești pentru provocările din domeniu. Acestea trebuie folosite nu pentru mersul clasic, în picioare, ci pentru urcarea pe munte. Dacă ești un alpinist obișnuit, vei găsi că este foarte confortabil să alegi ghete de escaladă pentru bărbați cât mai aproape de forma și mișcarea naturală a piciorului.

Pantofi de cățărat pentru bărbați - cu ce stiluri se potrivesc?

Primii pantofi de cățărat pentru bărbați nu trebuie să fie la fel de asimetrici ca cei pentru avansați. În plus, la începutul expedițiilor tale, nu îi vei putea folosi la maximum. Așa că, dacă vrei pantofi de cățărat pentru începători, concentrează-te pe cei cu o formă relativ neagresivă și cu asimetrie. Degetele ar trebui să fie îndoite în ei, așa că dacă nu sunt - probabil că ai nevoie de o dimensiune mai mică.  Pantofii de cățărat trebuie să se potrivească foarte bine, dar să nu fie prea strâmți. 

Antrenamentul sau o excursie pe teren nu trebuie să se dovedească a fi o corvoadă. Pentru persoanele avansate, se creează pantofi de cățărat pentru bărbați cu vârfuri mai clar definite, ascuțite, care ajută la folosirea pașilor mici. Talpa lor este vizibil asimetrică și mai rigidă. Dacă urci de mult timp și ai nevoie de un model precis, alege pantofi pentru bărbați de cățărare „mai puțin comozi”.  Totuși chiar și cu aceste acracteristici, pot fii incluși lejer in tinute ale stilurilor:

  • casual alături de blugi, cargo și tricouri comode;
  • urban cu blugi negri, tricou cu imprimeu și jachetă din piele;
  • stradal combinați cu pantaloni largi și hanorace vesele;
  • sport purtați cu trening comod.

Pantofi de cățărat negri pentru bărbați - ai grijă de siguranța și confortul tău 

În magazinul Epantofi.ro sunt disponibili pantofi de cățărat negri pentru bărbați de la producători reputați, dotați cu diferite tehnologii moderne, în funcție de modelul ales. Ce facilități poți găsi la acești pantofi de cățărat pentru bărbați? Sunt proiectate și selectate corespunzător, de exemplu, talpă din cauciuc Vibram, utilizată în majoritatea pantofilor avansați, cauciuc inovator NeoFriction sau partea superioară Engineered Knit cu o mai bună respirabilitate decât pielea. Pe Epantofi.ro vei găsi pantofi de cățărat de înaltă calitate pentru bărbați, selectați cu atenție pentru calitate și eficacitate. Doar branduri renumite pentru crearea unor pantofi de cățărat, precum Evolv, Scarpa, La Sportiva sau Millet, sunt disponibile în oferta magazinului.

Cea mai bună ținută sport

Modelele și tipurile specifice de pantofi de cățărat vor funcționa diferit, în funcție de tipul de alpinism. Atunci când verifici oferta pentru cea mai bună ținută sport, ține cont de acest lucru, dar și de nivelul de experiență.

Cea mai bună ținută de iarnă

Pentru sezonul rece, ca alpinist este nevoie să alegi ghete de escaladă pentru bărbați, care vor proteja bine piciorul în timpul cățărării. În plus, acestea se vor potrivi bine pe picior și vor fi mai confortabile.

Pantofi de cățărat pentru bărbați - Întrebări frecvente

De unde poți cumpăra pantofi de cățărat pentru bărbați?

Merită să alegi încălțăminte de cățărat care aparține unor branduri renumite pentru crearea unor modele de calitate. Pe Epantofi.ro vei găsi modele ale unor branduri renumite pentru echipamente de alpinism, precum Evolv, Scarpa sau La Sportiva.

Cum să alegi mărimea potrivită a pantofilor de cățărat pentru bărbați?

Când alegi mărimea potrivită pentru pantofi de cățărat, amintește-ți că trebuie să fie cât mai potrivită și să nu lași slăbiciuni inutile. În plus, degetele de la picioare ar trebui să fie ușor ondulate în pantof, ceea ce va facilita distribuirea greutății corpului în timpul cățărării.