30 de zile pentru retur gratuit
vezi detaliile
Livrare de la 0 lei
vezi detaliile

Role – un mod de a petrece timp cu copilul tău

Timpul petrecut cu copilul tău este foarte prețios și este de dorit să desfășurați activități plăcute atât pentru tine cât și pentru copilul tău. În felul acesta dezvoltarea lui se va face armonios, va căpăta încredere în el și va fii un copil extrovertit și descurcăreț. O modalitate foarte bună de a-ți petrece timpul împreună cu copilul tău este să învățați împreună să folosiți rolele. Acestea nu doar că vor face din timpul petrecut împreună unul distractiv și interesant, dar vor dezvolta anumite calități ale copilului tău, cum ar fi susținerea echilibrului, ușurința de a reacționa în situații apărute din senin și atenția. Pentru început se recomandă să folosească patine cu rotile. Acestea au două rânduri de roți și îl vor învăța pe copilul tău încetul cu încetul păstrarea echilibrului pe patine. Ulterior poate să treacă la role, care necesită un echilibru mai bun.

Role pentru copii – când poate un copil să înceapă să le folosească?

Rolele sunt potrivite și pentru copii mici, dar când spunem asta ne gândim totuși peste vârsta de 5 ani. Deja această vârstă permite o comunicare mult mai eficientă cu copilul tău și acesta este pregătit să înțeleagă anumite reguli și comenzi pe care trebuie să le respecte în practicarea acestui sport. Se începe cu patine cu rotile până la dezvoltarea echilibrului necesar, pentru ca apoi să se continue cu rolele. Găsești patine cu rotile pentru fete care sunt în culorile specifice, roz sau alb, uneori cu anumite imprimeuri de flori sau fluturi, și patine cu rotile pentru băieți pe care le regăsești de obicei în culori de albastru și verde, uneori cu imprimeuri cu super eroi. Dacă alegi role pentru o fată atunci încearcă imprimeurile, dacă alegi pentru un băiat poți merge și pe varianta de culoare uni, băieții nu pun atât de mult accent pe acest aspect.

Rolele, combinația 2 în 1 de patine cu rotile și patine pentru gheață

Rolele sunt considerate a fi o combinație între patine cu rotile și patinele pentru gheață. De ce această combinație? Pentru ca au roți asemenea patinelor cu rotile, dar sunt așezate pe un singur rând formând o suprafață asemenea lamei de la patinele de gheață. Rolele pentru copii se găsesc într-o gamă variată de culori și mărimi. De obicei se preferă achiziționarea unor role cu mărime reglabilă, deoarece știi bine cât de repede le cresc picioarele copiilor, iar aceste role reglabile se potrivesc la 3 numere consecutive, astfel că vor putea fi folosite de către copilul tău mai mult timp. Prinderea lor se face fie cu șiret, fie cu catarame, dar se preferă cea de a doua variantă deoarece ține piciorul fix și îi oferă o mai mare siguranță copilului tău. Mai ales când vorbim de rolele cu un singur rând de roti.

Patine cu rotile și role – întrebări frecvente

Role sau patine cu rotile?

Pentru început se recomandă patinele cu rotile. Cu două rânduri de roți acestea nici nu prind viteza foarte mare, sunt mai ușor de controlat și ajută la păstrarea echilibrului mult mai ușor. Apoi, după o perioadă de acomodare și dezvoltare a simțurilor necesare acestui sport, îi poți lua copilului tău role, cu acestea poate face diferite figuri și poate avea viteză mai mare, asta datorită singurului rând de roți, aliniate una după alta.

Cât costă rolele pentru copii?

Rolele pentru copii se găsesc într-o gamă largă de prețuri, trebuie să știi însă că ce este foarte ieftin nu poate fi de încredere, deoarece un produs bun are piese componente de calitate care nu sunt ieftine, astfel crește și prețul produsului. Dar nici un produs foarte scump nu înseamnă neapărat că este cel mai bun. Alege perechea potrivită, probează, fă un test, citește caracteristicile produsului și ia o decizie atunci când simți că produsul îți poate oferi tot ceea ce dorești.